JátszóházakPolyGo játszóház

  

Tovább a termékhez >>

 

A játszóházak elengedhetetlen kellékei a játszótéri eszközök tárházának egy játszótéren. Családi házak udvarán is érdemes játszóházak telepítésének gondolatával foglalkozni, ahol egy vagy több gyerek van a családban.


A játszóházak nagyon sokfélék lehetnek, úgy anyagukban, mint formailag, és méretekben is erősen eltérhetnek egymástól. Ami közös a játszóházak felépítésében, hogy ad egy elzárt területet a gyermek számára, ami kizárólag az ő kiváltságos területe. Mondhatjuk úgy, hogy a gyermek birtokolhat egy teljesen „felnőttmentes” területet, ahol azt csinál, amit jónak lát.

Miért van szüksége a gyerekeknek játszóházra?

Bizonyára minden szülő látott már olyan esetet, amikor egy kisgyermek az asztal alá bújt, akár társaságban, akár csak a saját szobájában. Ez nagyon gyakori gyerekkorban, és aki azt gondolja, hogy ez szégyenlősségből vagy bármilyen szégyenérzetből adódik, az óriási tévhitben van ezzel kapcsolatban.

A kisgyermekek számára, ugyanúgy, mint a felnőttek részére, szükség van egy olyan területre, ami kizárólag az övé, ahol „magánéletét élheti”.

A lánygyermekeknek viszonylag könnyebb dolguk van ezzel kapcsolatban, mivel ezt többé-kevésbé helyettesítheti egy babaház, ahol a babáival eljátszatja azokat a dolgokat, melyeket ő szeretne egy saját területen.

A gyermekeknek mindenképpen szükségük van saját területre, ami tulajdon tekintetében is az övék, és ahol ők a „lakástulajdonosok”. Ehhez meg kell érteni azt a dolgot, hogy a gyerekek mivel nem rendelkeznek semmilyen erőforrással gazdaságilag, minden tekintetben szüleiktől függenek, és ez az tény folyamatosan jelen van az életükben, bármennyire jó szülők is legyenek a szüleik.

Ezt az érzést ellensúlyozza egy saját gyerekszoba, egy kerti játszóház, illetve bármilyen terület, ahová a felnőtteknek nincs szabad bejárása.

A játszótéri játszóházak fontossága

A játszótér önmagában nem csupán a játék öröméért szükséges egy gyermek számára, hanem az ő szempontjából ez egy fontos helyszín a társadalmi érintkezésre, hiszen itt találkozhat saját korosztályából több gyerekkel.

A játszótéri játszóházak alkalmat biztosítanak a gyermekek számára, hogy közösen alakítsanak ki egy ideiglenes, egy-két órán át tartó életformát, és ez igen nagymértékben befolyásolja fejlődésüket, a szocializálódásuk tempóját.

Kapcsolat

4181 Nádudvar, Kabai út 62
Tel: +36 54 480 666  
Fax: +36 54 480 233
Email: polyduct@polyduct.hu
Web: www.jatszoterieszkozok.com

Aktuális akcióink

"PolyductDecor" - BALLON köztéri bútorcsalád


 

_____________________________

POLYgo katalógus

P
olyduct csúszda katalógus

Felületkezelés

Típus játszóterek


Tervezői segédlet


Viszonteladóknak 


Partnereink