Hinták


Egypontos lengőhinta


MINI fészekhinta


Fészekhinta


MINI kötélhinta


SUPER ROPER


2 személyes lengőhinta


Mérleghinta


A hinták állványra felfüggesztett, lengő játszótéri eszközök, melyeknek több fajtája létezik, fajtától függően bármilyen korosztály használhatja, a gyerekek kedvenc játékszere a játszótereken.


A hinták annyira vonzók a gyermekek számára, hogy már egészen kicsi korban arra törekszenek, hogy egyedül, segítség nélkül képesek legyenek azt mozgásba lendíteni.

Hinták fajtái

Amikor a hinta mozgásban van, egy ingához hasonló pályát ír le a levegőben, amit vagy egy külső mechanikus akadály állít le, vagy a légellenállás hatására lelassul, végül megáll a mozgásban.

A hinták azért annyira közkedvelt játékok, mert olyan repülő mozgást képes megtenni vele a gyermek, amire saját maga, segédeszköz, illetve hinták nélkül nem képes, hiszen az ember nem tud repülni. Ebből adódóan hihetetlen szabadság érzést biztosít saját magának a hintázó gyermek.

A hinták több fajtája megtalálható a játszótereken, kortól függ, hogy a gyermek melyik hintát részesíti előnyben. A legrégebb óta ismert és használatos hinták közé tartozik a lengőhinta.

A lengőhinta egy állványra felfüggesztett ülés, mely lehet beleülős vagy lap kivitelezésű, kor függvénye, hogy melyik felel meg jobban a gyermek számára.

A fészekhinta is igen népszerű, mivel több gyermek használhatja egyszerre. A madárfészekhez hasonló kialakítás miatt kapta ezt az elnevezést a fészekhinta. Régebben gyakran autógumi felfüggesztésével helyettesítették a fészekhintát, ez pár évtizeddel ezelőtt főként családi házak udvarán volt igen gyakori eljárás. Ma már kifejezetten kényelmes és jól használható, könnyen mozgatható fészekhinták kerülnek gyártásra, amit a gyerekek nagyon szívesen használnak.

A kötélhinta a hinták között kifejezetten egyensúlyozónak számít. A gyerekek szeretik csoportosan használni. A kötélhinta használata elősegíti a gyerekekben az együttműködés kifejlődését, hogy rájöjjenek hogyan kell egymást kontrollálniuk ahhoz, hogy a legideálisabb mozgást elérjék.

A mérleghinta, régies nevén libikóka, már igen régóta használatos játszótéri eszköz a gyermekek számára. Erősen befolyásolja a gyermekek együttműködési szándékának kialakulását, hiszen ezen a hintán csak párosával tudnak játszani, és össze kell hangolniuk mozgásukat ahhoz, hogy élvezetes legyen a hintázás.


Kapcsolat

4181 Nádudvar, Kabai út 62
Tel: +36 54 480 666  
Fax: +36 54 480 233
Email: polyduct@polyduct.hu
Web: www.jatszoterieszkozok.com

Aktuális akcióink

"PolyductDecor" - BALLON köztéri bútorcsalád


 

_____________________________

POLYgo katalógus

P
olyduct csúszda katalógus

Felületkezelés

Típus játszóterek


Tervezői segédlet


Viszonteladóknak 


Partnereink