Egyensúlyozók


Mondo mászóka

 
 

Tovább a termékhez >>


Pókháló

LengőtányérLengő gyalogút


Lengőhíd


3 részes egyensúlyozó


Pókember mászóka


Kéményseprő mászókaTovább a termékhez >>

Lengő alagút


Lengő létra


Egyensúlyozó lépegető

Egyensúlyozó hullám

 


Korlát


Háromelemes nyújtóEgyensúlyozó-térháló-mászórúddal


Egyensúlyozó-térháló
Amikor valaki meglátogat egy játszóteret, azt tapasztalhatja, hogy az egyensúlyozókat mindig több gyerek használja egyszerre, hiszen ezek a legnépszerűbb játszótéri eszközök a gyermekek számára.


Elsősorban azért szeretik a gyerekek az egyensúlyozók használatát, mert nem rögzített játékról van szó, hanem egy olyan építményről, ami dinamikus, mely mozgó alkatrészekből áll.

Miért szeretik a gyerekek az egyensúlyozókat?

A gyerekek, koruktól és méretüktől függően, igen kevés fizikai dolgot irányítanak hétköznapjaikban. Egyrészt azért, mert szervezetük még nem alkalmas rá, másrészt nem elég érettek ahhoz, hogy rájuk lehessen bízni némely dolgokat.

A gyermekek éppen ezért vágynak annyira nagyon arra, hogy irányítsák fizikai környezetüket.

Az egyensúlyozók szabadon mozgó alkatrészekből állnak, melyek olyan irányba és sebességgel mozdulnak, ahogy a gyermek mozog rajta, tehát a kisgyermek saját mozgása által irányítja egy igen nagy kiterjedésű tárgy mozgását.

Ez roppant nagy örömmel tölti el a gyerekeket, ez az egyik oka annak, hogy ennyire nagyon szeretik az egyensúlyozók használatát.

A gyermek fejlődése és az egyensúlyozók

Az egyensúlyozók használata erőteljesen előrelendíti a gyermekek egyensúlyérzékének fejlődését, ami azért nagyon fontos, mert ebből adódóan az idegrendszer is sokkal gyorsabban fejlődik.

Természetesen, a gyermek korától és méretétől függően érdemes kiválasztani azokat az egyensúlyozókat, ahová lehet engedni játszani, hiszen ha a gyermek saját maga túl veszélyesnek ítéli meg játék közben az eszközt, azzal némi ellenállást válthatunk ki a jövőre vonatkozóan, és nem szabad csodálkozni, ha a későbbi játszóterezések során vonakodik az egyensúlyozók használatától.

Az egyensúlyozók sokrétűsége

Rengeteg formájú, kialakítású és funkciójú egyensúlyozó létezik, főként annak érdekében, hogy a gyermekek között az összes korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet a játszótéren.

Olyan egyensúlyozók is vannak, amik egészen pici gyermekek számára alkalmasak, csupán annyi szükségeltetik hozzá, hogy a gyermek biztonságosan tudjon már járni, tehát akár két éves kortól használható.

Kapcsolat

4181 Nádudvar, Kabai út 62
Tel: +36 54 480 666  
Fax: +36 54 480 233
Email: polyduct@polyduct.hu
Web: www.jatszoterieszkozok.com

Aktuális akcióink

"PolyductDecor" - BALLON köztéri bútorcsalád


 

_____________________________

POLYgo katalógus

P
olyduct csúszda katalógus

Felületkezelés

Típus játszóterek


Tervezői segédlet


Viszonteladóknak 


Partnereink